Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Престъпно нехайство на отговорни лица в училището в Дебелт?

13 декември 2014, 08:00 часа • 12549 прочитания

За децата, учещи в ОУ „Антон Страшимиров” в Дебелт не е осигурена безопасна среда. Това категорично заяви Нейла Мурад, служител на регионалното звено на ДАЗД в Бургас.

Мурад подчерта, че в случая с изнасиления Гошко нито директорът Таня Вангелова, нито класният ръководител, нито ресурсния учител, нито медицинския специалист в училището са уведомили ДАЗД и МВР за случая. Според тях не е имало доказателства, че детето е пострадало и че въобще е имало инцидент. Учителите обаче не тряба да разследват, а да уведомят съответните органи, за да се разкрие случая, подчерта служителят на ДАЗД пред Нова телевизия.

Ще поискаме тези хора да понесат дисциплинарна отговорност, ще наложим финансови санкции и ще изпратим резултатите от проверката на прокуратурата, за да може обвинението да си свърши работата, каза Мурад. Тя поясни, че г-жа Вангелова може да не понесе дисциплинарна отговорност заради факт, че подаде молба за напускане, но административна санкция т.е. глоба ще има.

От ДАЗД поясниха, че нямат сигнали за толкова сериозно насилие през последната година в ОУ „Антон Страшимиров”. Официален сигнал няма, каза Нейла Мурад, коментирайки твърдение на майката на Гошко, която сподели пред медиите, че този случай със сина ѝ не е първи.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес