Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов дигитален кабинет и спортен салон бяха открити в Търговската гимназия в Бургас

02 ноември 2018, 17:46 часа • 5440 прочитания

Мажоретки, ученици в спортните екипи, учители, гости, отпразнуваха заедно новите придобивки за Търговската гимназия в Бургас. Министърът на финансите Владислав Горанов и кметът Димитър Николов откриха дигитален кабинет и спортен салон. Училището има спортни постижения, а сега ще може да бъде и домакин на регионални съсътезания, защото новото игрище го позволява.

„С вас можем да си говорим на един и същи език, защото сме икономисти. Търсете баланс между учението и спорта, за да успеете. И винаги да ви излизат сметките“, посъветва децата министър Горанов.

Реконструкция на образователната и спортната инфраструктура на бургаската гимназия е реализирана по проекта на Община Бургас "Подобряване качеството на професионалното образование чрез модернизация на образователната инфраструктура".

"След като директорът на гимназията Павел Чепов подготви един наистина много амбициозен и качествен проект, ние го подкрепихме, защото бургаската Търговска гимназия всяка година ни дава поводи за гордост с успехите на своите възпитаници, както в сферата на образованието, така и на спорта", заяви кметът Димитър Николов.

Най-щастливи бяха учениците - бъдещи мениджъри, за които денят освен всичко друго беше и не учебен.

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес