Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вратарят на ЦСКА чупи уникален рекорд във Вечното дерби с Левски (ВИДЕО)

03 октомври 2023, 10:28 часа • 1395 прочитания

Вратарят на ЦСКА Густаво Бустато ще счупи уникален рекорд в историята на клуба в дербито с Левски. Бразилският страж изигра своя мач №160 за „армейците“ по време на двубоя с Локомотив Пловдив, който столичани спечелиха с 2:0. По този начин той се изравни с Ибрахима Гай и Жеферсон като чужденецът с най-много двубои в историята на „червените“.

Бусато влиза в историята точно срещу големия съперник

Густаво Бусато може да стане едноличен лидер в своеобразната класация, ако излезе на терена във Вечното дерби с Левски. Двубоят от 13-ия кръг на Първа лига между „червени“ и „сини“ е в събота, 7 октомври от 14:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Густаво Бусато се превърна във важна част от ЦСКА

Густаво Бусато пристигна на стадион „Българска армия“ през лятото на 2019 година като свободен агент, след като договорът му с бразилския Итуано изтече и не бе подновен. Във въпросните 160 мача за ЦСКА до момента той е опазил вратата си „суха“ 82 пъти.

32-годишният страж има договор с „армейците“ до лятото на 2024-та, но в контракта има клауза за удължаването му с още един сезон.

След мача с Локомотив Пловдив пък треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро бе разочарован, че тимът му не е вкарал повече голове.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес