Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венци Стефанов: Държавата няма вина, че ЦСКА няма да играе в "А" група

06 юли 2015, 10:56 часа • 9184 прочитания

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че държавата няма вина, че ЦСКА няма да играе в "А" група от предстоящия сезон. Стефанов коментира пред BTV ситуацията в българския футбол и изцяло обвини ръководството на "армейците" за състоянието на клуба.

"Не държавата загроби ЦСКА, а ЦСКА - държавата. За да се стигне до изхвърлянето на "червените" във "В" група, не е виновна държавата, а всички онези, които приемаха различни залози от ръководството на клуба, отлагането на плащанията и пр. Залагаха се марки, емблеми, ниви, какво ли не. Само и само да се запази ЦСКА в "А" група, ама и без петел може да съмне - трябва да се знае това. Как да се запази лиценза с такива задължения? ФИФА и УЕФА имат точни и ясни указания", заяви президентът на Славия.

Относно новото ръководство на ЦСКА той сподели, че правилният човек за тима е този, който ще се справи със задълженията на отбора.

Стефанов коментира и ситуацията в "Левски" след напускането на Тодор Батков.

"За Тодор Батков мога да говоря само с уважение. Той положи неимоверни усилия да съхрани Левски и да запази доброто име на клуба. Според мен най-голямата му грешка бе, че допусна феновете в управата. Там не трябват привърженици, а истински специалисти от различни сфери. Витаят приказки в публичното пространство около Делян Пеевски и ДПС. Убеден съм, че "сините" привърженици няма да допуснат участие на ДПС в ръководството на отбора, но ако Делян Пеевски иска от свое име да дава пари, не виждам нищо лошо", заяви босът на "Славия".

Всичко, което сподели Стефанов можете да прочетете тук.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес