Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръст "Синя България" поиска отчет от Левски за дълга към НАП

26 юни 2023, 13:35 часа • 1813 прочитания

Вторият по големина акционер в Левски - Тръст "Синя България", поиска отчетност от клуба за изплащането на задълженията към НАП. Тръстът е миноритарен собственик на Левски, като държи 10% от акциите. 86,6% са притежание на Наско Сираков, а останалите 3,4% са разпределени между други миноритарни акционери.

"Клубът пази пълно мълчание по темата за погасяване на задълженията. Всяка логика сочи, че при призив за дарителство следва да бъде предоставена поне елементарна отчетност. Такава в случая напълно липсва", пишат от Тръста.

ОЩЕ: НКП атакува Сираков за "печалбарство на гърба на привържениците" в Левски

Наско Сираков

"Нито един от дарителите няма представа по какъв начин кампанията е повлияла върху задълженията на „Левски“ към НАП, тъй като до момента няма представен нито един документ за погасената част от главницата, оставащото задължение, лихвите по него и т.н.

Все по-осезаемо се насажда усещането, че от привържениците се очаква единствено да бъдат таксувани за привилегията да бъдат левскари. За това свидетелства и необяснимото увеличение на цените на абонаментните карти с 30%", допълват от "Синя България".

Наскоро Тръст "Синя България" обяви, че спира преводите по сметката на Левски, като ще насочва даренията си директно към сметката за покриването на дълга към НАП.

Скъпи Левскари, Както всички от вас вероятно си спомнят, новото ръководство на Левски заяви, че приоритет в работата му...

Публикувахте от Синя България в Неделя, 25 юни 2023 г.
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес