Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След спечелената титла: Лудогорец вкарва свежи пари в касата на Левски

13 май 2024, 09:54 часа • 2128 прочитания

Лудогорец спечели 13-та си поредна титла на България, след като победи ЦСКА с категоричното 3:1 в събота. Успехът гарантира отличието на „орлите“, които вече са 13 точки пред втория във временното класиране Черно море три кръга преди края на надпреварата.

Парите идват по сделката за Сундберг

Левски също има повод за радост от факта, че Лудогорец триумфира с титлата. Причината е, че в касата на „сините“ ще влязат свежи средства след успеха на „орлите“. Те ще дойдат като бонус по договора за трансфера на Ноа Сонко Сундберг при разградчани през лятото.

Както е известно, Сундберг бе продаден на Лудогорец през лятото на 2023-та срещу сумата от 550 хиляди евро. В договора между Левски и „орлите“ има записани редица бонуси, които столичани ще получат, ако футболистът и разградчани изпълнят определени цели.

Ноа Сонко Сундберг

Бонусите в договора за Сундберг

Според колегите от „Тема спорт“ единият бонус вече е гарантиран, след като Лудогорец вдигна титлата в Първа лига с помощта на Сундберг. „Сините“ ще получат за това 100 хиляди лева. Ако „орлите“ успеят да влязат в групите на Шампионска лига, то столичани ще вземат още 350 бона. Премията за груповата фаза на Лига Европа е 200 хиляди, а за Лигата за конференциите – 100.

ОЩЕ: "Пас към миналото": Четирите легенди, вкарали по 4 гола във Вечното дерби

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес