Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След като напусна Лудогорец със скандал: Светльо Дяков се завърна в родния си тим

19 септември 2024, 10:00 часа • 738 прочитания

Легендата на Лудогорец Светослав Дяков се завърна в родния си клуб. Както е известно, десеткратният шампион на България с „орлите“ наскоро напусна разградчани със скандал, но веднага си намери нова работа. 40-годишният бивш халф ще бъде новият изпълнителен директор на Пирин Благоевград. Това съобщиха колегите от „Пирин Спорт“.

Светослав Дяков си тръгна огорчен от Разград

За последно Светльо Дяков бе помощник треньор в Лудогорец в щаба на Георги Дерменджиев. След освобождаването на опитния специалист бившият играч се надяваше именно той да получи шанс от ръководството да води първия отбор. Това обаче така и не се случи, а на мястото на Дерменджиев бе назначен Захари Сираков, който водеше дубъла. Решението на шефовете вбеси Дяков и той си събра багажа.

Светослав Дяков Георги Дерменджиев

Дяков получава сериозна власт в Пирин

Днес стана ясно, че Светослав Дяков се завръща в родния си клуб Пирин Благоевград. Бившият национал на България тръгна за големия футбол именно от „орлетата“ като носи екипите още на Литекс, Локомотив София и Лудогорец, преди да се завърне в родния си тим, за да завърши състезателната си кариера.

Сега Дяков ще има много важна функция в родния Пирин като ще бъде новият изпълнителен директор на клуба. Той е бил представен от единия от акционерите при „орлетата“ - Георги Спасов. Бойко Величков пък остава спортно-технически директор на тима.

Снощи пък Лудогорец победи Славия в отложен мач и измести Левски от върха в Първа лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес