Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сираков: И аз, и собствениците на Лудогорец сме амбициозни! Целта е да продължим напред в Лига Европа!

24 септември 2024, 14:14 часа • 332 прочитания

Наставникът на Лудогорец Захари Сираков даде пресконференция преди първия мач от основната схема на Лига Европа. В сряда "орлите" домакинстват на Славия Прага, а след това имат да изиграят още седем мача срещу различни опоненти.

Лудогорец атакува елиминациите в Лига Европа

В основната схема участват 36 отбора, като директно напред продължават първите осем отбора. Следващите 16 тима - от 9-о до 24-о място, ще играят плейофи. Осемте отбора, преминали плейофите, ще се присъединят към другите осем отбора на 1/8-финалната фаза.

Захари Сираков и собствениците на Лудогорец се целят отвъд основната схема

Сираков обяви, че е амбициозен треньор, като подчерта, че същото важи и за собствениците на отбора. И заяви, че целта е Лудогорец да премине основната фаза на турнира, т.е. да се класира за елиминационната фаза. По предварителни изчисления това означава, че Лудогорец трябва да спечели поне 9 точки от осемте си мача.

Захари Сираков

"Винаги има вълнения преди мач. Радващо е, че ще играем в основната фаза на Лига Европа срещу сериозни отбори. Важното е да се представим добре. Ще срещнем осем различни противника. Радващото е, че ще започнем с домакинство. Надявам се да започнем с добър резултат утре", започна Захари Сираков.

"Запознати сме със състава на Славия Прага. Изправяме се срещу много агресивен, ръстов отбор. Трябва да внимаваме с техните силни страни и да им противодействаме по най-добрия начин. Имаме идея как ще се противопоставим утре", добави още той.

"Аз самият съм доста амбициозен треньор, както и собствениците на Лудогорец. Целта е, ако може да продължим и след основната фаза", подчерта Сираков. И добави: "Срещаме различните противници. Такъв е жребият и ние се съгласяваме с това, което ни се е паднало."

ОЩЕ: Захари Сираков: Аз съм треньорът сега в Лудогорец! Работя си като постоянен треньор

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес