Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сделката между съдията и Меси, която проправи път към финала на Копа Америка

24 септември 2024, 15:55 часа • 304 прочитания

Два месеца след като Лионел Меси вдигна втория си трофей от Копа Америка с Аржентина, бившият съдия Карлос Чандия призна, че през 2007 година е направил голяма услуга на аржентинската суперзвезда, а и на цялата страна, в замяна на неговата фланелка.

Съдия спестил картон на Меси в замяна на тениската му 

През 2007 г. Аржентина имаше страхотен поход. С Меси, заобиколен от звезди като Карлос Тевес, Хуан Себастиан Верон и Хуан Роман Рикелме, "гаучосите" търсеха първия си континентален трофей от 14 години насам. С 16 отбелязани и само 3 допуснати гола по време на турнира, Меси и компания си уредиха среща с Мексико на полуфинала, ръководена от чилийския съдия Карлос Чандия. Много години по-късно длъжностното лице разкрива, че е облагодетелствало Аржентина в спорна игра, в която участва 8-кратният носител на Златната топка.

Лионел Меси 2007 година

"Оставаха две минути и половина, а резултатът беше 3:0 за Аржентина. Изведнъж Меси хвана с ръце топката в средата на терена. Ако му бях показал жълт картон, щях да му отнема шанса да играе на финала на Копа Америка заради наказание. Мексиканският отбор нямаше шанс да вкара гол или нещо подобно", разказа Чандия в предаването FShow на ESPN. "Затова му казах: "Това е жълт картон, но ще ти струва фланелката". Лео искаше да я свали на терена, но аз му казах: "Не, не, донеси я в съблекалнята." И той го направи."

С помощта на съдията Меси може да играе във финала на Копа Америка срещу Бразилия. Резултатът обаче не беше очакваният за аржентинския отбор - Аржентина загуби с 3:0 срещу "Селесао", оставяйки Меси и компания без трофей.

ОЩЕ: Меси призна: Това е последната Копа Америка за мен, изиграх и последното си Световно

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес