Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец ще търси задължителна победа срещу Славия на старта на Лига Европа

24 септември 2024, 14:31 часа • 280 прочитания

В четвъртък вечер Лудогорец излиза на европейската сцена за първия си мач от основната схема на Лига Европа. На старта "орлите" ще посрещнат тима на Славия Прага в опит да започнат успешно новия формат на турнира. Полузащитникът на разградчани Ивайло Чочев застана до Захари Сираков по време на днешната пресконференция, в която коментираха предстоящата среща.

Лудогорец посреща Славия Прага на старта на Лига Европа

Чочев определи предстоящия двубой като тежък, но все пак увери в шансовете на Лудогорец, и акцентира върху играта на съперника, която е директна с доста центрирания: "Мисля, че ни очаква един тежък мач срещу добър отбор. Вчера имахме възможност да се запознаем с техния стил на игра. Чака ни сериозен мач, но ако изпълним това, което имаме като заръка и влезем концентрирани, можем да постигнем един добър резултат.

Славия Прага

Мисля, че е много важно да победим, защото когато тръгнем с положителен резултат, има спокойствие след това. Очаква ни много труден мач, но очаквам да изпълним всичко и да се поздравим един хубав резултат. За всички е ясно, че имаме бързи и технични футболисти. Те залагат повече на физика и единоборство. Няма да е това от основно значение обаче, а кой ще направи по-малко грешки. Славия са отбор, който обича да играе директен футбол. Доста динамични са и разчитат на центрирания", заяви 31-годишният халф.

Очаквано до момента "орлите" се справят безгрешно и в Първа лига. От старта на кампанията те записаха 7 победи и 1 равенство в първите си 8 срещи, като заемат първата позиция заедно с Левски, но с един мач по-малко на сметката си. Утре идва първото голямо предизвикателство в лицето на Славия Прага. Ключовият двубой ще започне в 22:00 часа.

ОЩЕ: Захари Сираков: Аз съм треньорът сега в Лудогорец! Работя си като постоянен треньор

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес