Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разкритие: Лудогорец се разминал с ново попълнение на тим от Ла Лига

04 септември 2024, 17:08 часа • 2391 прочитания

Футболният мениджър Лъчезар Танев разказа за трансферна сага с участието на Лудогорец. "Орлите" са били много близо до привличането на 23-годишния испанец Икер Лосада, но в крайна сметка сделката е пропаднала. Месец и половина по-късно атакуващият състезател е преминал в тима от Ла Лига - Реал Бетис.

Лъчо Танев разкри провален трансфер на Лудогорец

"Лудогорец беше много близо през месец май до подпис с изключителен талант. Това е Икер Лосада, който беше в Расинг Ферол с 9 гола и 7 асистенции. В крайна сметка разградчани не го привлякоха. Месец и половина след това Бетис закупи Лосада. Такива играчи трябва да търсят българските отбори. А Лудогорец можеше да си го позволи…", заяви Танев пред "Блиц".

ОЩЕ: "Предупредих ЦСКА за Стипич, привличането на Ето'о е паниктрансфер"

ВАР-ът на Actualno

Кариерата на Икер Лосада

Лосада е юноша на Селта Виго, където не получава шанс за изява в първия тим. Испанецът решава да продължи кариерата си в Ла Лига 2 и подписва с Расинг Феролс, с чийто екип изиграва един сезон, в който вкарва девет гола и прави 7 асистенции. На 6 юли 2024 година Икер Лосада преминава в Реал Бетис за близо 2 милиона евро.

До момента има 3 мача за "зелено-белите", като дори получи минути срещу Реал Мадрид при победата на "кралете" над Бетис (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес