Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Пловдив търси още пари за стадион ''Христо Ботев''

25 януари 2023, 14:18 часа • 1436 прочитания

Община Пловдив ще търси още пари за завършването на строежа на стадион ''Христо Ботев''. До момента за съоръжението бяха отпуснати 37 милиона лева. От тях 25 млн. бяха дадени от държавата, а още 12 млн. бяха осигурени от общината, която тегли заем, за да може то да бъде довършено и Ботев Пловдив да се завърне в своя дом.

Сега, по нареждане на кмета на града Здравко Димитров ще бъде изготвено предложение за осигуряване на допълнителни средства за оставащите строителни дейности. Новината бе съобщена от Община Пловдив. Предложението трябва да бъде внесено за обсъждане на 9 февруари.

Здравко Димитров

Димитров настоява козирката на стадиона да бъде довършена и тя да покрива цялото съоръжение. Той има същите изисквания и за фасадата на ''Христо Ботев''. ''Държа на пълна прозрачност при разходването на средствата за стадиона'', каза кметът, цитиран от БТА.

От общината допълниха, че е възложено на дирекция ''Строителство и инвестиции'' да изготви количествено-стойностни сметки, за да стане ясно колко точно пари ще се необходими за завършването на стадиона.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес