Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-накрая: Ботев Пловдив записа първа победа за сезона срещу Етър (ВИДЕО)

27 август 2023, 21:06 часа • 1444 прочитания

Ботев Пловдив постигна първи успех за сезона. Начело с новия си треньор Рафаел Ферейра "канарчетата" надделяха срещу Етър с 2:1 в мач от седмия кръг на Първа лига. Капитан Ивелин Попов и Антоан Бароан, който доскоро бе отстранен от първия състав, отбелязаха за "жълто-черните". Точен за "виолетовите" бе Николай Янков.

Попадение на Реда Рабей пък бе отменено през първата част. Победният гол на Бароан остава дискусионен, тъй като в хода на нападението негов съотборник игра с ръка. Така пловдивчани завоюваха първите си три точки, докато великотърновци имат само пункт в актива си.

В ДРУГ МАЧ: В дерби с куп пропуски: ЦСКА и Черно море не се победиха (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

Силно първо полувреме за Ботев с отменен гол

В началото на срещата Секулич подаде на Акере, който стреля над вратата, тъй като топката остана зад крилото. В 14-ата минута Реда Рабей вкара, но попадението бе отменено заради засада. Шахредин Букхолда и Рабей се отчетоха с пропуски, преди в 44-тата минута Секулич да не съумее да отбележи от непосредствена близост. Ударът на нападателя попадна в обсега на Величков.

Етър със силно начало след почивката, голове за двата отбора

На стадион "Ивайло" домакините стартираха активно втората част. Букхолда нацели напречната греда с глава, а при добавката Тошев не намери целта. В 66-ата минута Попов откри резултата с шут от границата на наказателното поле. 7 по-късно Кольо Станев проби отдясно и центрира към Николай Янков. Появилият се като резерва футболист засече с глава и възстанови паритета.

ОЩЕ: Разкриха защо Ивелин Попов избяга внезапно от Левски

Дискусионно попадение на Бароан носи успеха за Ботев

"Канарчетата" се посъбудиха. Първо Акере стреля опасно. Стражът на Етър обаче спаси. Така се стигна до дискусионната 88-а минута, когато Бароан вкара за 2:1. ВАР повика главния съдия да преразгледа ситуацията. Макар че от повторенията се видя игра с тъка на Там, Станислав Тодоров не промени решението си и призна гола.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес