Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец пак разгроми Хебър и ще играе финал с Ботев Пловдив за Купата на България (ВИДЕО)

02 май 2024, 20:35 часа • 2927 прочитания

Лудогорец е вторият финалист в турнира за Купата на България. "Орлите" разгромиха Хебър Пазарджик в реванша на стадион "Георги Бенковски" с 5:0. Разградчани вкараха 3 гола за едно полувреме, а след почивката добавиха още два. С общ резултат от 9:0 те си осигуриха двубой за титлата срещу Ботев Пловдив. 

Ивайло Чочев бележи, Неделев асистира

Първият мач на "Хювефарма Арена" завърши отново с гръмка победа на "зелените". Това обаче не им попречи да излязат мотивирани до краен предел и да осъществят начален натиск. Доминацията им се ознаменува с попадение в петата минута. Ивайло Чочев засече центриране на Тодор Неделев и остави безпомощен Боян Загорски за 0:1.

ОЩЕ: ЦСКА изгуби водещия си голмайстор за дербито с Лудогорец

Красив гол на Гонсалвеш оформи класиката

Двата отбора си размениха по едно опасно положение, преди в 22-рата минута Кайо Видал да се възползва от грешка на противника и да удвои аванса на Лудогорец. Възпитаниците на Любослав Пенев опитаха да отговорят, ала без успех. Дори напротив, в края на полувремето Клод Гонсалвеш реализира красив гол, за да оформи класиката.

Тисера се спука да изтърва, но вкара, Сундберг скъса мрежата

След почивката Серджио Падт демонстрира рефлекса си няколко пъти, а в 61-вата минута бе заменен от Дамян Христов. В предни позиции Матиас Тисера се спука да изтърва за "орлите". Нападателят уцели греда и пропиля възможности сам срещу вратаря. Все пак в 75-ата минута и той записа името си сред голмайсторите. В заключителните мигове на двубоя Сонко Сундберг шутира от дистанция и отбеляза за крайното 0:5.

ДРУГИЯТ ПОЛУФИНАЛ: Ботев Пловдив подчини ЦСКА и е на финал за Купата на България (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес