Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец оглави класирането след трудна победа над Спартак Вн (ВИДЕО)

11 февруари 2023, 17:12 часа • 1703 прочитания

Лудогорец постигна трудна победа с 2:1 като гост на Спартак Варна в първия мач на двата тима от пролетния дял на шампионата. Попаденията за шампионите бяха дело на Кирил Десподов и Игор Тиаго. За варненци точен бе Да Силва в средата на второто полувреме. „Соколите“ удариха и една греда.

Лудогорец поведе в срещата още в 9-ата минута. Бърнард Текпетей изведе отлично Игор Тиаго сам срещу вратаря на Спартак. Нападателят копна елегантно топката над стража на съперника, като притичалият Кирил Десподов я прати в мрежата. Само 120 секунди по-късно домакините можеха да изравнят. Руменов стреля от чиста позиция, като само намесата на Вердон, който изчисти от голлинията спаси разградчани.

В 20-ата минута шампионите стигнаха до второ попадение. То бе дело на Игор Тиаго, който се възползва от отлично подаване на Текпетей. До края на първото полувреме футболистите на Анте Шимунджа имаха още две добри възможности за отбелязване на гол, но Нонато и Тиаго пропуснаха отдалите им се шансове.

Второто полувреме започна вихрено. Лудогорец можеше на два пъти да отбележи. Кирил Десподов обаче не успя да се възползва от създадените положения. В 49-ата минута Спартак удари греда след удар на Микелс. Близо час след началото на срещата варненци върнаха едно попадение. То бе дело на Да Силва, който се разписа след добро подаване в пеналта на съперника.

До края на срещата двата тима така и не успяха да отбележат нови попадения и в крайна сметка мачът завърши при резултат 2:1 за разградчани.

След успеха си Лудогорец събра 46 точки и временно излезе на първо място в класирането. Втори е тимът на ЦСКА с 44. „Червените“ обаче утре гостуват на Берое и могат да си върнат лидерската позиция. Спартак пък са последни с едва 8 точки в актива си.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес