Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец е на крачка от трансфер на бранител в елита на Турция

06 август 2024, 15:04 часа • 1066 прочитания

Лудогорец е много близо до финализирането на изходящ трансфер. Става въпрос за продажбата на централния защитник Ноа Сонко Сундберг в елитния турски Газиантеп. Това съобщиха колегите от „Блиц“. Както е известно, 27-годишният гамбийски национал почти сигурно ще напусне родния шампион като дори бе изваден от списъка с футболисти за мачовете с Карабах от третия квалификационен кръг на Шампионска лига.

Сундберг е пред трансфер в Газиантеп

Най-настоятелен в желанието си да вземе бившия защитник на Левски обаче е турският Газиентеп. Очаква се клубът от югоизточната ни съседка да извади около 1 милион евро за правата на бранителя. Сериозен интерес към Сундберг имаше и от отбора на Станимир Стоилов – Гьозтепе, но високата му цена отказа шефовете на клуба от сделката.

Ноа Сонко Сундберг

Представянето на Сундберг в Лудогорец

Ноа Сонко Сундберг пристигна в Лудогорец през миналото лято от Левски. Тогава „орлите“ броиха около 550 хиляди евро за правата му, а „сините“ си запазиха процент от следваща продажба. Гамбиецът изигра общо 36 мача за разградчани, в които се отличи с 2 гола и две асистенции. С Лудогорец той триумфира с титлата и Суперкупата на България.

Наскоро се заговори, че Сундберг може да продължи кариерата си в Гърция.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес