Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фенербахче се оказа прекалено класен за Лудогорец в първия мач на Дерменджиев (ВИДЕО)

26 октомври 2023, 21:42 часа • 6709 прочитания

Лудогорец допусна поражение с 1:3 от Фенербахче в първия двубой на новия си старши треньор Георги Дерменджиев. Срещата от група H на Лигата на конференциите се проведе на препълнения стадион „Шюкрю Сараджоглу“. Бившият нападател на Челси Миши Батшуай изведе "жълтите канарчета" напред в края на първото полувреме. В началото на втората част Миха Зайц удвои аванса на своя отбор. В заключителните секунди отново той се разписа. Преди това "орлите" намалиха пасива си в 65-ата минута благодарение на автогол на Родриго Бекао.

Възпитаниците на Исмаил Картал, който не бе заложил на най-доброто, с което разполага, бяха по-активни в голяма част от мача. Разградчани обаче също имаха своите шансове, ала не ги използваха максимално. Така турският гранд продължава без грешка в европейската надпревара с 9 точки на върха. Българският шампион заема третата позиция с 3 пункта.

ОЩЕ: Шеф на Лудогорец: Ходим с оставките в джоба, ситуацията не е лека

Георги Дерменджиев

Силно начало за Лудогорец

"Зелените" стартираха много силно сблъсъка и създадоха няколко положения. Гонсалвеш стреля встрани от целта. Руан Секо принуди Ирфан Джан Ерибаят да се намесва. Пьотровски също се озова на изгодна позиция, но не затрудни съперниковия страж. Фенербахче отговори с опасен удар с глава на Душан Тадич. В средата на полувремето Слуга отрази шут на Фред.

Фенербахче вкара четири гола, но един в своята врата

В 42-рата минута "жълто-сините" организираха скоростна контраатака. Фред напредна с дрибъл и изведе Батшуай. Оливие Вердон не съумя да му противодейства и нападателят откри резултата. След почивката момчетата на Дерменджиев опитаха да отговорят. Вместо това в 52-рата минута Заиц удвои аванса на турския тим. Малко по-късно при корнер за гостите топката рикошира в Беркао и се оплете в мрежата.

Текпетей със "златен" шанс

Голът даде импулс на разградчани, които пробваха да изнесат играта в полето на противника. Най-чистият шанс се откри пред Текпетей. Крилото бе спряно от Ерибаят. В четвъртата минута от добавеното време на мача Зайц оформи крайното 3:1.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Дори Лудогорец стана евроидиот заради родната действителност

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес