Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето защо Ботев Враца и "спасителят" Христо Янев са се разделили

04 юни 2024, 13:25 часа • 4683 прочитания

Българският специалист Христо Янев разкри защо се е стигнало до изненадващата раздяла с Ботев Враца. Бившият футболист на ЦСКА спаси "зелените лъвове", които през следващия сезон ще играят в Първа лига. Треньорът заяви, че има нужда от почивка, а впоследствие от ново предизвикателство на друго ниво.

"Възможност да се докажа": Янев коментира изминалия сезон

"Наистина сезонът бе емоционален и напрегнат. Напрежението бе доста голямо. Аз искам да оставя добър спомен в отношенията с ръководството. Благодарен съм за възможността, която получих, колкото и трудна да беше целта. Това беше една възможност за мен да се докажа", заяви Янев относно раздялата с Ботев Враца.

ВАР-ът на Actualno

Христо Янев си тръгва от Враца по собствено желание

"Да, аз пожелах да се разделя. Имам нужда от малко почивка, имам нужда да остана сам с мислите си и да направя следващата крачка, като приема ново предизвикателство на друго ниво. Желанието на ръководството бе да остана и да работим заедно с една единствена цел – да променим облика на отбора и Ботев да има по-високи цели през следващия сезон", разкри специалистът.

Янев не казва „сбогом“, а „довиждане“

"Идеите на ръководството бяха да се залага на млади български играчи и да ги развиваме. Ръководството искаше да остана на всяка цена, но в крайна сметка преценката е тази. Искам да отбележа, че в лицето на Вангел Вангелов, открих перфектния ръководител, който ме спечели с човешкото си отношение и коректност. Все пак искам да кажа, че не казвам „сбогом“, а „довиждане“ и не изключвам възможността пътищата ни отново да се засекат", завърши Христо Янев.

ОЩЕ: Заради песни и танци: БФС глоби Ботев Враца с 10 000 лв.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес