Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Димитров акцентира върху контузените в България U21 и каза как ще играем срещу Германия (ВИДЕО)

10 септември 2024, 22:29 часа • 995 прочитания

Селекционерът на националния отбор по футбол на България до 21 години Александър Димитров не своето разочарование от загубата на "лъвчетата" срещу Полша, която сложи край на надеждите ни за класиране на Европейското първенство в Словакия. Специалистът акцентира върху контузените 7-8 играчи, с които отборът щял да изглежда различно.

Разочарование у треньор и футболисти в редиците на България U21

„За всички е разочароващо. Много съжаляваме за резултата. Доста се постарахме, добре разузнахме противника и имахме подкрепа от ръководството, Георги Иванов, Илиан Илиев и Кирил Котев, които ни предоставиха добри футболисти заради важността на мача. Мачът тръгна добре, поведохме и така завърши полувремето. Но не можем да отречем класата на Полша", призна Димитров след загубата на България от Полша.

ВАР-ът на Actualno

Много контузени "лъвчета"

"Трябваше да запазим концентрацията и тактическата дисциплина, а оттам дойдоха головете. Имахме чиста възможност да отбележим за 2:2, и тогава мачът щеше да бъде различен. Имахме и 7-8 контузени играчи, които ако бяха с нас, отборът щеше да изглежда по-различно и да бъде по-агресивен", смята той.

Това са реалностите

"Това са реалностите. Благодарен съм на играчите, които дадоха максимума от себе си. Ние сме най-младият отбор, имаме 7-8 играчи, които са по-млади. Трябва да има по-добър синхрон между нас и клубовете, и играчите ни да получават повече време за изява в клубовете си. Полша беше по-добра физически", отчете специалистът.

Как ще играе България срещу Германия?

"Няма мач без значение и очакват ни много сериозни мачове. Никога не сме смятали, че в националния отбор може да има мач без значение. Ще излезем с най-доброто в оставащите мачове", завърши Александър Димитров.

ОЩЕ: След дебюта за България: Мечо не иска да почива, тренира още днес със Спартак

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес