Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десподов: Заслужавахме да победим Андерлехт

24 февруари 2023, 09:38 часа • 1532 прочитания

Един от най-добрите футболисти на Лудогорец Кирил Десподов бе много разочарован от отпадането на „орлите“ от Андерлехт в плейофния кръг на турнира за Лигата на конференциите. Крилото сподели, че разградчани за заслужавали да победят белгийския си съперник. Както е известно родният шампион се сбогува с надпреварата, след като отстъпи след изпълнение на дузпи.

Кирил Десподов бе категоричен, че той и съотборниците му са играли много по-добре, отколкото в първия мач между двата тима преди седмица. Тогава Лудогорец спечели с минималното 1:0 в Разград. Той също така успокои своите колеги, които пропуснаха дузпите си срещу Андерлехт.

“Изиграхме един добър мач, мисля, че играхме много по-добре от първия двубой. До минимум сведохме грешките. Играхме приличен и красив футбол. Тежко е, като останем с човек по-малко. На дузпите вече е 50 на 50. Всеки може да пропусне дузпа. Доминик изпълни супер дузпата, но просто трябваше малко по-силно. Вратарят на Андерлехт се справи чудесно, има малки тънкости, които той използва. Заслужавахме да победим Андерлехт. Не са ни смачкали, трябваше да излезем победители”, каза „Футболист №1 на България“.

След края на срещата треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа сподели, че играчите сами са решили кой да изпълнява дузпите.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес