Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА внесе 7 милиона лева, дружеството за „Армията“ ще е готово до дни (СНИМКА)

16 февруари 2023, 14:14 часа • 1064 прочитания

ЦСКА направи поредна много важна стъпка за реконструкцията на стадион „Българска армия“. „Червените“ са внесли 7 124 500 лева апортна вноска за създаването на съвместно дружество с държавата. То ще се казва „Спортни имоти Българска армия“. Справка в Търговския регистър показа, че заявлението за вписването на новото дружество е подадено вчера, 15 февруари по интернет и в момента се обработва.

Спортни имоти Българска армия

Внесената от „червените“ сума се равнява на точно 25% от парите, които клубът трябва да осигури. Както е известно след последната направена оценка, съоръжението възлиза на 28 498 000. Държавата от своя страна участва в учредяването на дружеството с имота. Самото дружество е с капитал на стойност 56 996 000. Всяка акция в него пък е с номинал от един лев. ЦСКА и държавата ще бъдат равнопоставени с по 50%. 

Очаква се новото дружество да бъде вписано в Търговския регистър в началото на следващата седмица. Именно чрез него мажоритарният собственик на ЦСКА Гриша Ганчев ще може да започне реконструкцията на съоръжението. Преди дни „червените“ успокоиха феновете си, като разкриха, че всички пари за строежа на „Армията“ са осигурени. От ръководството тогава обявиха, че се чака само създаването на общото дружество.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес