Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА 1948 мечтае за Челси в плейофите на Лигата на конференциите

02 август 2024, 10:43 часа • 660 прочитания

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов, който вчера гледа мача на тима срещу Будучност на живо в Черна гора, говори, след като "червените" продължиха своя път в Европа. Той коментира създалата се обстановка около терена, играта на отбора и какво очаква напред.

ЦСКА 1948 продължава своята приказа в Европа

Столичният тим се класира за третия квалификационен кръг на Лига на конференциите, след като отстрани Будучност при общ резултат 2:1 (1:0 в София, 1:1 след продължения в Подгорица). Часове преди началото на срещата, теренът, на който трябваше да се изиграе мача, беше сменен. Вместо на стадион "Под Горицом" футболистите излязоха на на стадиончето с 4000 места "ДГ Арена".

"Принципно условията тук не са за мачове от евротурнирите, но вече това е в миналото", каза Гьонов. "Спечелихме с много борба и себераздаване на терена. Имахме трудности с този терен, особено докато свикнем. Гол от нищото ни вкараха. Изиграхме мъжки мач и заслужено продължаваме с оглед представянето в двата мача."

Гьонов: Искаме да ни се падне Челси

Добрин Гьонов

За ЦСКА 1948 предстои среща от третия предварителен кръг срещу кипърския Пафос. Гьонов сподели, че ще поискат да им се отмени мача, насрочен за понеделник, и каза: "Предстои ни мач с Пафос, в понеделник има жребий за плейоф, мислим крачка по крачка. На плейофа може и Челси да ни се падне, нека видим какво ще се падне в понеделник, дано стигнем плейофа. Сега момчетата трябва да се подготвят физически и психически. Още утре ще поискаме да ни отложи мача в понеделник, в петък се прибираме късно. Нека ни се падне Челси, защо не. Нека е най-силният възможен."

"Червените" се класираха след като в 102-рата минута на продълженията златната резерва Евгений Сердюк вкара изравнителния гол.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес