Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България U21 помечта за Евро 2025, но допусна скорострелен обрат от Полша (ВИДЕО)

10 септември 2024, 20:53 часа • 1981 прочитания

Младежкият национален отбор на България до 21 години изгуби шансовете си да се класира за Европейското първенство в Словакия. "Лъвчетата" се оттеглиха на почивката с гол аванс, но допуснаха обрат за минути срещу Полша и отстъпиха с 1:3 на стадион "Александър Шаламанов" в столичния квартал "Овча Купел".

"Трикольорите" остават на третото място с 12 точки - на 6 зад "Дружина Полская", която си осигури втората позиция два кръга преди края на груповата фаза заради по-добри показатели в преките сблъсъци срещу нашия тим.

ОЩЕ: "Когато цяла България се обедини, футболът ще върви нагоре": Силното послание на национал на България

ВАР-ът на Actualno

Полша обърна България и сложи край на амбициите ни за Евро 2025

Първото чисто голово положение се откри пред възпитаниците на Александър Димитров. В десетата минута Никола Илиев намери технично Мартин Сораков, чийто изстрел се спря в гредата. В средата на първото полувреме Дамян Христов трябваше да демонстрира рефлекс, за да избие шут на съперник.

Ценов откри резултата

В 29-ата минута, след корнер и доза късмет, топката попадна в Ценов, който откри резултата. До почивката вратарят на България блесна с няколко много важни спасявания, но натискът на Полша ставаше все по-осезаем. Усилията на гостите продължиха през втората част и се ознаменуваха с успех.

Фиаско за България след почивката

В 52-рата минута Филип Шимчак засече с глава центриране и изравни резултата. Малко по-късно нова груба грешка в отбраната на "лъвчетата" позволи на Томаш Пиенко да осъществи пълен обрат. Четвърт час преди да изтече редовното време България пропиля най-чистата си възможност. Илиев отклони с пета към Петков, чийто удар бе блокиран. В 78-ата минута Полша получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Дамян Христов, вкарана от Якуб Калужински.

ОЩЕ: 2 години по-късно: България най-накрая победи у дома и атакува първо място (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес