Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БФС прибира над 13 хиляди лева от глоби за мача Пирин - Левски

21 февруари 2024, 21:00 часа • 2512 прочитания

Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз обяви своите наказания след изиграването на 21-вия кръг от Първа лига. Клубовете от родния елит ще заплатят глоби в общ размер от над 25 000 лева. Лидер в класацията по санкции е Левски с 8300 лв., а Пирин Благоевград ще се раздели с 5 000 лв.

БФС глоби солидно Левски

Така от срещата между "сините" и "орлетата" БФС ще прибере общо 13 300 лв. Наказанията на двата отбора са за "обидни и нецензурни скандирания", "навлизане на публика" от страна на благоевградчани, както и за "нерегламентирано използване на факли и димки" и "хвърлени предмети опасни за здравето". Дисциплинарната комисия задължи столичани да възстановят щетите на стадион „Христо Ботев”.

ОЩЕ: Обрат: Краев саботирал трансфера си в Русия, халфът остава в Левски

ВАР-ът на Actualno

БФС не пощади и треньори

На основанието на подобни провинения Ботев Пловдив беше "ощипан" с 3 300 лв. Старши треньорът на Черно море - Илиан Илиев, пък получава предупреждение и глоба от 400 лв., докато колегата му, който е начело на Берое - Хосе Луис Ачиари, няма да бъде на скамейката в следващия двубой на заралии и ще трябва заплати 1200 лв. на Съюза.

ОЩЕ: Край на сагата: Левски взе решение за Рикардиньо

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес