Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БФС глоби два отбора с по 5 хиляди лева, Левски ще плаща за "любимото" провинение

28 октомври 2024, 18:11 часа • 460 прочитания

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз обяви своите наказания след провеждането на 13-ия кръг от Първа лига. Родната централа ще прибере общо 19 900 лева от клубовете, а лидери в класацията по санкции са Спартак Варна и Локомотив София - с по 5 000 хиляди лева.

Спартак Варна и Локо София ще олекнат с по 5 000 лева

Двата отбора са глобени с по 3000 лева за обидни и нецензурни скандирания. "Соколите" плащат още 2 000 лева за възпламеняване на бомбички на пистата, а столичните "железничари" същата сума, но заради издигнат плакат с неприемливо съдържание. Топ 3 в таблицата по наказания се допълва от Левски.

ОЩЕ: Г-н Генчев, "навсякъде беше синьо", но титлата вече започна да зеленее

Пас към миналото

Левски плаща за обидни скандирания

"Сините" ще се разделят с 3300 лева. Те отново са санкционирани за "любимото" си провинение - обидни и нецензурни скандирания. По този параграф преди време от столичния гранд в официална позиция написаха: "Дебело подчертаваме, че никъде в целия свят, от Африка до Азия и обратно, няма глоби за нецензурни скандирания с изключение на обиди на расистка основа...".

Ръководствата на Ботев Пловдив и Славия пък още олекнат с по 3000 лева. Треньорът на Ботев Враца Христо Янев е санкциониран с 300 лева заради невъздържано поведение, защото умишлено е ритнал предмет.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес