Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Беше иху, сега ще е тихо!": Левски се сгромоляса срещу Берое на "Герена"

25 октомври 2024, 20:54 часа • 2511 прочитания

Левски се сгромоляса на у дома на стадион "Георги Аспарухов" след победата над ЦСКА във Вечното дерби. "Сините" се издъниха срещу Берое и загубиха с 0:2 в двубой от 13-ия кръг на Първа лига. Хуан Карлос Пинеда изведе "зелените" напред в 63-тата минута. В заключителната фаза на срещата Сантиаго Годой сложи точка на спора.

Голът на централния нападател първоначално бе отменен заради засада, но ВАР се намеси и го счете за редовно. Отборът на Станислав Генчев остава с 28 точки в топ 3. Заралии от своя страна са седми във временното класиране с 20 пункта.

ОЩЕ: Станислав Генчев: Щях да дам дузпа за ЦСКА, но преди това и червен картон за Лиъм Купър

ВАР-ът на Actualno

Берое приземи Левски

Домакините стартираха по-активно и тестваха уменията на Артур Мота, който се представяше на ниво. Стражът изби шутове на Майкон, Фабио Лима и Алекс Колев. Ел Джемили, Сангаре и Цунами пък стреляха извън целта. Матей Маркович почти нямаше работа през първото полувреме. След почивката футболистите на Левски продължиха да натискат.

Тиаго Мота заключи вратата на Берое

Вратарят на Берое обаче отчайваше нападателите на столичния гранд. Мота блесна, за да избие със сетни усилия удари на Сангаре и Ел Джемили. Гостите също гледаха по-смело към противниковата врата. Маркович улови безпроблемно няколко изстрела, но в 63-тата минута нямаше какво да стори, когато Пинеда засече центриране на Ферер и смълча "Герена".

Възпитаниците на Генчев опитаха да отговорят. Не успявайки да създадат нищо по-опасно, те инкасираха още едно попадение. Годой бе изведен зад гърба на "синята" отбрана и преодоля Матей Маркович за крайното 2:0.

ОЩЕ: "Промяна няма!": Левски скочи на БФС и Георги Иванов, "сините" завеждат дела

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес