Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Апелативната комисия реши: ЦСКА посреща Черно море пред фенове, но не в София

10 май 2023, 16:11 часа • 2005 прочитания

ЦСКА ще посрещне Черно море в първия мач от плейофната фаза пред свои фенове. Това обаче няма да се случи в София, а в друг град около столицата. Това реши днес Апелативната комисия към БФС. Както е известно „червените“ бяха наказани с два мача пред празни трибуни, след като по време на дербито с Лудогорец Кирил Десподов бе замерян от привърженици на домакините.

От ЦСКА веднага пуснаха жалба срещу решението на Дисциплинарната комисия, като днес то бе частично уважено от Апелативната. „Армейците“ поискаха вторият мач от санкцията да отпадне и те да могат да домакинстват на Черно море на стадион „Българска армия“.

Фенове на ЦСКА

Това в крайна сметка няма да се случи, тъй като днешното решение променя предишното от „мач пред празни трибуни“ на „лишаване от домакинство“. Това означава, че „червените“ ще могат да посрещнат варненци не по-близо от 50 километра от София. Сега ръководството на ЦСКА ще трябва да предложи съоръжение, на което да се проведе срещата и то да бъде одобрено от Спортно-техническата комисия.

Подобно наказание бе наложено на Левски в началото на пролетния полусезон, когато „сините“ приеха отново Черно море на стадион „Ивайло“ във Велико Търново.

Днес пък стана ясно, че Саша Илич е задраскал защитник с дебелия флумастер.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес