Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тридневен траур в Северна Македония заради трагедията в Тетово

09 септември 2021, 14:49 часа • 5393 прочитания

Правителството на РСМ обяви тридневен траур след трагедията, станала снощи в Covid-19-отделение в болница в Тетово, при която 14 души загубиха живота си.

„Правителството на Република Северна Македония на днешната извънредна сесия реши да обяви тридневен траур на територията на цялата страна“, се казва в официално изявление, цитирано от Zoom.mk.

Дните на траур са обявени за днес, утре и вдругиден (четвъртък, петък и събота), а в флагът на Република Северна Македония ще бъде издигнат на половин мачта.

Правителството призовава всички да отложат всички публични и частни тържества, партита, културни, артистични и спортни събития през тези три дни.

На днершната сесия министрите на вътрешните работи и здравеопазването информираха за настоящата ситуация от пожара с трагични последици и подчертаха, че проверката за установяване на причините продължава и днес.

На сесията бе приета помощта на някои държави-членки на НАТО, които изпратиха експерти с най-висок опит в разследванията на пожари, за да помогнат за определяне на причините за пожара в болницата в Тетово.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес