Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сърбия: Черногорската мафия е планирала убийството на Вучич

21 януари 2022, 23:10 часа • 9170 прочитания

Лидерът на един от наркокланове от Черна гора е организирал престъпна група с цел убийство на сръбския президент Александър Вучич. Това съобщи министърът на вътрешните работи на страната Александър Вулин.

На 14 януари в министерството е получена оперативна информация от Европол за подготовка на покушение за живота на президента на Сърбия от международна престъпна група. След получаване на тези данни Агенцията за сигурност и информация (контраразузнаването на Сърбия) и полицията са установили членовете на престъпната група. Оказа се, че то се оглавява от шефа на "клана Кавач" от Черна гора Радое Звицер, който по-рано това беше обявен за издирване от сръбските власти.

„Дали Звицер е събрал тази група с цел да убие Вучич по свое собствено решение или е изпълнил инструкциите на своя политически лидер, разследването ще покаже“, каза Вулин на брифинг. 

Преди седмица лидерът на Сръбската радикална партия Воислав Шешел обяви, че президентът на Черна гора Мило Джуканович и шефът на наркоклана "Кавач" Радое Звицер подготвят ликвидацията на Вучич през първата половина на февруари. Той се позова на данни на сръбските служби за сигурност. В отговор на обвиненията Демократическата партия на социалистите (ДПС) на Черна гора поиска забрана на излъчването на TV Pink, в чийто ефир беше изявлението на Шешел.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес