Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сравниха Тадич с мафиотските босове

30 май 2012, 20:42 часа • 3696 прочитания

Борис Тадич загуби изборите и няма моралното право да бъде премиер на Сърбия, още повече като се има предвид по какъв начин ръководеше държавата.

Това каза един от най-близките сътрудници на убития премиер Зоран Джинджич Весна Пешич, която бе независим депутат в досегашния парламент на Сърбия - Скупщината. Пешич участва в кръгла маса на неправителствената организация "Политически форум" в Белград.

"Изборът на Тадич за премиер ще бъде истински срам и резил за страната. Той и като президент имаше цялата власт - Тадич бе премиер, прокурор, съдия - всичко", каза Пешич и добави: Ние сме единствената страна в света, която иска да се нарича демократична, а на загубилия изборите президент му се предлага още повече власт - да бъде премиер. Този пост той изпълняваше катастрофално.

Според Пешич по време на управлението на Демократическата партия на Борис Тадич "в Сърбия е извършена промяна на политическата философия, според която изборите са ненужни, защото предварително е ясно кой може и кой не може да ги спечели". Весна Пешич сравни политическите партии в Сърбия с престъпните кланове, а техните лидери с престъпни босове. А самият Тадич тя сравни с чикагския мафиотски бос от 20-те година на миналия век Ал Капоне.

Редактор: Георги Иванов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес