Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заловиха огромно количество кетамин в Хошимин

13 май 2019, 10:23 часа • 2698 прочитания

Виетнамската полиция е заловила половин тон кетамин на стойност 21 милиона долара в Хошимин, ключов транзитен център, който през последните седмици е регистрирал скок на опитите за трафик на синтетични наркотици, предаде БГНЕС.

Трима тайвански граждани и един китаец бяха арестувани през уикенда в склад в южния град, съобщи държавния вестник "Тан Ниен" в понеделник.

Повече от 500 килограма кетамин са намерени, прикрити в машини, при операция, извършена след месеци на наблюдение.

Кетаминът е докаран на сушата във Виетнам и е предназначен за Тайван, съобщи „Тан Ниен“.

Държавните медии заявиха, че лидерът на картела е получавал сухопътни пратки от Китай, но полицията не потвърждава откъде произлиза кетаминът.

"Луксозният наркотик е пет пъти по-скъп от други синтетични продукти и често се консумира от богатите", цитиран е генерал Фам Ван Как.

Ударът срещу наркотрафикантите дойде след няколко подобни операции на полицията през последните седмици. Твърди се, че част от пратките идват от съседен Лаос.

Полицията е заловила повече от един тон силно пристрастяващ кристален мет - или „лед“ - и около един тон кетамин в Хошимин миналия месец, арестувайки двама тайванци и един виетнамец.

Виетнамската полиция заяви, че Хошимин все повече се превръща в център за наркобанди, тъй като транспортната инфраструктура се е подобрила през последните години.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес