Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За трети път съдът в САЩ не позволи на Тръмп да блокира дело заради сексуален тормоз

15 юни 2018, 07:37 часа • 1331 прочитания

Апелативният съд на щата Ню Йорк отклони поредната молба от адвокатите на президента на САЩ Доналд Тръмп да бъде спряно разглеждането на иск за защита на честта и достойнството. Искът е подаден от американката Самър Зервос, която обвини Тръмп в сексуални посегателства, припомня ABC, цитираната от БГНЕС.

Бившата участничка в телевизионното риалити на Тръмп "Стажантът" го обвини през октомври 2016 година публично в сексуално насилие като твърди, че при два отделни случая през 2007 година той е посягал, за да я целува агресивно и опипва без нейно съгласие. Инцидентите са се случили по време на нейни лични срещи с бизнесмена.

След това Тръмп категорично отхвърли твърденията, като нарече Зервос лъжкиня и заяви, че тя търси слава. През 2017 година Зервос подаде иск в съда в щата Ню Йорк, в който заяви, че Тръмп е опетнил репутацията ѝ като я е нарекъл лъжкиня. Жената иска президентът да се откаже от думите си и да признае, че наистина е имало посягане. Зервос не може да обвини Тръмп непосредствено, тъй като има изтекла давност.

Съдът и по-рано е отказвал на адвокатите на Тръмп да прекратят иска, но сега те получиха отказ за трети път от висшата инстанция. Това означава, че разглеждането на иска от по-нискостоящия съд ще продължи.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес