Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Врагът е ясен: Северна Корея промени конституцията си

09 октомври 2024, 18:01 часа • 887 прочитания

Северна Корея промени конституцията си, въпреки че подробностите остават неразкрити, пише Анадолската агенция. Това се е случило на неотдавнашното парламентарно заседание.

На 11-ата сесия на 14-ото Върховно народно събрание в понеделник и вторник в Пхенян, парламентът единодушно прие измененията, съобщи държавната Корейска централна новинарска агенция.

„Сесията прие с единодушно одобрение Закона за СПА на КНДР (Корейска народнодемократична република) за изменение и допълнение на част от съдържанието на социалистическата конституция на КНДР“, се казва в съобщението, без да се обясняват измененията.  Според южнокорейската информационна агенция Yonhap Ким не е присъствал на тазседмичната сесия на Върховното народно събрание. ОЩЕ: Без автомобилни и жп връзки между двете Кореи: Границата е затворена

Врагът е ясен

През януари тази година севернокорейският лидер Ким Чен-ун поиска промени в конституцията на страната, за да предефинира отношенията с Южна Корея.

Ким направи предложението по време на обръщение към Върховното народно събрание на Северна Корея и каза, че не могат да вървят по пътя на национално възстановяване и обединение заедно с Южна Корея.

Той също така призова да се предефинира Южна Корея като „основен враг и неизменен главен враг“. ОЩЕ: Смъртно наказание за слънчеви очила и бели булчински рокли: Ким Чен Ун с нов списък с "престъпления"

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес