Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Австралия откриха живо 4-годишното момиченце, изчезнало мистериозно преди 18 дни от палатка

03 ноември 2021, 13:14 часа • 5643 прочитания

Четиригодишното момиченце, което изчезна преди 18 дни в отдалечена част на Западна Австралия, е открито живо и здраво в заключена къща, съобщи полицията.

Припомняме, че Клео Смит изчезна от палатката на семейството си в къмпинг близо до град Карнарвон на 16 октомври, което предизвика масово издирване. Къщата, в която е намерено детето, е само на шест минути път с кола от семейния й дом в Карнарвон. Арестуван е 36-годишен мъж, когото криминалистите разпитват. Властите твърдят, че задържаният няма връзка със семейство Смит. Не са повдигнати обвинения.

Момичето се е събрало отново с родителите си, които отправяли отчаяни молби тя да бъде намерена. „Нашето семейство отново е цяло“, написа майка й Ели Смит в Инстаграм.

Полицейските кадри от спасяването на Клео показват, че тя е „усмихната“ и се чувства добре предвид обстоятелствата, според думите на комисар Крис Доусън.

Премиерът на Австралия Скот Морисън написа в Туитър, че това е "прекрасна, облекчаваща новина". След изчезването на Клео властите предложиха награда от 1 милион австралийски долара (750 000 долара) за информация за местонахождението й.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес