Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турски хеликоптер се разби край Газиантеп (ВИДЕО)

04 февруари 2024, 08:02 часа • 6496 прочитания

Турски хеликоптер се разби край Газиантеп. Новината съобщи турският министър на вътрешните работи на Турция Али Йерликая в Twitter.

Подробности за инцидента

Става въпрос за хеликоптер с номер на опашката EM 708, регистриран в инвентара на Генералната дирекция на отдела за авиация за сигурност. Той е излетял от летище Хатай, за да отиде до летище Газиантеп снощи, но е претърпял инцидент в района на село Картал в квартал Нурдаги на Газиантеп.

Последната връзка с хеликоптера е направена от Единния център за въздушни операции в 22.49 часа снощи. ОЩЕ: Сомалийски ислямисти плениха хеликоптер на ООН

Двама пилоти са загинали

Двама от пилотите са загинали. Има и ранен техник. Вътрешният министър изказва съболезнование към нацията за смъртта на двамата пилоти и пожелава бързо възстановяване на ранения.

„Всевишният да се смили над нашите пилоти-герои, поднасям съболезнованията си на семействата им, на нашата любима нация и на нашето полицейско управление“, написа още Йерликая. ОЩЕ: Хеликоптер се разби на околовръстното шосе в Мадрид, трима са ранени (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес