Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Погромът на летището в Махачкала нанесъл щети за милиони долари (ВИДЕО)

31 октомври 2023, 19:47 часа • 2160 прочитания

Щетите от погрома на летището в Махачкала възлизат на около 3 милиона долара, съобщиха местните власти. Припомняме, че преди два дни стотици дагестанци атакуваха самолет с израелски пътници.

Тълпа религиозни фанатици обсадиха летището в Махачкала и нахлуха в сградата вечерта на 29 октомври. Според очевидци, представителите на силите на реда са избягали при щурма. След това нападателите са излезли на пистата и са започнали да щурмуват директно самолета, който е пристигнал от Тел Авив.

Още: "Тук съм да убивам евреи": Ето на какво са научени децата в Дагестан (ВИДЕО)

Днес един от пътниците във фаталния полет разказа покъртителни подробности за събитията. "Летях за Махачкала, за да посетя годеницата си. Самолетът кацна в 20:19 ч. От 45 пътници на борда 15 бяха израелци, включително деца. Изведнъж видяхме стотици хора да се втурват към летището. Полицията ни евакуира в автобуса, а хората тичаха по пистата и ни замеряха с камъни. Децата се разкрещяха, едно момиче бе ранено от парчета счупено стъкло. Много страшно. Автобусът обикаляше по пистата, хората ни гонеха, хвърчаха камъни. Закрих прозореца с куфара си. По някое време тълпата спря автобуса. Влязоха вътре и ни питаха един по един дали сме мюсюлмани или евреи. Имахме късмет, че израелците в автобуса говореха руски. Можеше всичко да свърши и с убийството ни,", разказва той. 

Още: Путин в режим кой ми нацапа гащите за антисемитските изстъпления в Дагестан (ВИДЕО)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес