Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Палестинец от Западния бряг уби двама души с нож в сърцето на Израел

04 август 2024, 14:27 часа • 1309 прочитания

Двама израелски граждани бяха убити, а други двама бяха ранени при терористично нападение с нож в централния град Холон в неделя сутринта, съобщиха от полицията и от спешна помощ.

Нападателят е идентифициран като палестинец от Западния бряг - 34-годишния Амар Одех, жител на град Салфит. Той е намушкал с нож жертвите на три различни места, преди да бъде застрелян от полицай и да бъде ликвидиран.

Източник на The Times of Israel твърди, че мъжът не е имал разрешение за влизане в Израел, но няма и предишни нарушения на сигурността.

Още: Сблъсъци с жертви и ранени на Западния бряг след изчезването на израелско момче (ВИДЕА)

"Това беше сложна и трудна терористична атака. Жертвите бяха на три отделни места, на около 500 метра едно от друго", заявиха медици от службата за спешна помощ "Маген Давид Адом".

Жертвите

Жена на 66 години е била обявена за мъртва на място. По-късно тя беше идентифицирана като Рина Данив, жителка на града. Съпругът ѝ, две години по-възрастният Шимон Данив, е тежко ранен при нападението.

От спешна помощ съобщиха, че са откарали трима от пострадалите в близкия медицински център - мъж на 70 години е в критично състояние, мъж на 68 години е в тежко състояние, а 26-годишен е в умерено състояние. Мъжът в критично състояние пристигнал в медицинския център без жизнени показатели и смъртта му била констатирана там, съобщиха от болницата.

Още: Израелски заселници, обвинени в насилие: Обединеното кралство санкционира

Терористът намушкал с нож първите жертви - семейство Данив - на входа на парка на улица "Моше Даян". След това продължил към близката автобусна спирка в съседство с бензиностанция, където намушкал с нож и ранил тежко мъжа на 70 години, който по-късно бе обявен за мъртъв.

Последната жертва, 26-годишният Яков Либертов, е бил намушкан с нож на автобусен паркинг на улица "Дан Шомрон".

Сестрата на Шимон Данив разказва пред Ynet, че брат ѝ и съпругата му са били на ежедневната си разходка.

Още: Байдън с удар по Нетаняху: Санкции за израелски заселници на Западния бряг (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес