Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коалиционните сили унищожиха укрития на ИД в Северен Китай

21 юни 2020, 09:04 часа • 4938 прочитания

Водената от САЩ коалиция, със съдействието на иракското правителство, унищожи три укрития на групировката „Ислямска държава“ (ИД) при въздушен удар. Това съобщава РИА Новости, цитирана от БГНЕС. Агенцията се позовава на съобщение на оперативната група на операцията „Непоклатима решителност“.

"След съгласуване с иракското правителство коалиционните самолети унищожиха три лагера на „Ислямска държава“ във Вади Ал-Шам в Ирак на 19 юни", се казва в изявлението.

Според коалицията Вади Ал-Шам е селски район в провинция Киркук, който е известен с това, че там са разположени укрития на бойци от терористичната групировка. След като през март 2019 г. иракските сили за сигурност и Сирийските демократични сили унищожиха последния укрепен район на „Ислямсака държава“, терористите започнаха да използват убежища в селските райони.

"Иракските сили за сигурност имат тактическо превъзходство срещу „Ислямска държава“; въздушните удари помагат за унищожаване на цели в райони, които са трудно достъпни със стандартни транспортни средства. Всеки въздушен удар на коалицията се осъществява по искане на иракското правителство, за да помогне за постигането на окончателното поражение на ИД", заяви още фициалният говорител на коалицията полковник Майлс Кугинс. 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес