Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Япония с центрове за PCR тестване на големите летища

02 юли 2020, 11:53 часа • 1928 прочитания

Японското правителство възнамерява да създаде центрове за PCR тестване за коронавирус на трите най-големи летища в страната и в централната част на префектурите Токио и Осака, съобщи агенция Киодо, цитирана от БГНЕС.

Мерките са породени от необходимостта от постепенно премахване на ограниченията за влизане и излизане от страната.

Центрове за тестване ще бъдат създадени на летищата Нарита и Ханеда в Токио и летище Кансай близо до Осака. Също така ще бъде създаден и по един такъв център в централната част на двете префектури.

Очакванията са те да заработят в близките дни. Основно ще бъдат тествани хора, влизащи в страната. По отношение на напускащите Япония, въпросът все още се решава.

Сега в отделенията за карантина на летищата има достатъчно капацитет за провеждане на около 1 000 теста на ден, резултатите трябва да се изчакат 1-2 дни. Новосъздадените центрове ще могат да провеждат около 4 хиляди теста на ден, като намаляват времето за изчакване на резултатите до няколко часа.

Центровете, планирани да бъдат създадени в Токио и Осака, ще бъдат предназначени за напускащите страната и ще предоставят сертификати за отрицателни резултати за коронавирус.

Заради разпространението на коронавирус в Япония, тя е в "черния списък" на ЕК за пътуване.

ЕС отваря отново границите си за 14 държави

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес