Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Еничар, спайдърмен и каубой: Как се явиха избиратели пред урните в Турция (СНИМКИ и ВИДЕО)

14 май 2023, 19:17 часа • 7111 прочитания

Турските избиратели проявиха креативност на днешните президентски и парламентарни избори в южната ни съседка, появявайки се пред урните в костюми на филмови герои или исторически персонажи.

В окръг Дюздже треньорът на отбора по тайландски бокс (муай-тай) Мухаммет Бишгин пристигна пред избирателната секция на кон и облечен в традиционно еничарско облекло. Той заяви, че е искал по този начин да привлече вниманието към важността на изборите, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Източник: Telegram/NEXTA Live

Сред избирателите, които се постараха днес да разведрят изборната атмосфера, беше 47-годишният Фарук Джерен от Измир, който също се появи на кон, но в каубойски дрехи. Той завърза коня си на дърво, преди да се насочи към избирателната секция, за да упражни правото си на глас. "Преживяваме напрегнат период. За да се разтоваря от това напрежение, предпочетох да дойда с кон вместо с кола", обясни той.

ОЩЕ: Членове на изборни комисии попълват бюлетини за Ердоган (ВИДЕО) 

Източник: Telegram/NEXTA Live

Друг турски гражданин предпочете пък да гласува в образа на Спайдърмен.

Източник: Telegram/NEXTA Live

Освен това в социалните мрежи се разпространява и забавно видео, в която репортер спира на улицата семейна двойка с въпрос за кого ще гласуват. Мъжът отговаря "За Ердоган", което предизвиква недоволна реакция у съпругата му, която отговаря, че ще гласува за кандидата на опозицията и с репликата "Какво каза?" започва да налага мъжа си докато случайните свидетели на сцената се смеят.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес