Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вижте за кого са гласували по секции избирателите в Асеновград

05 ноември 2019, 10:13 часа • 4251 прочитания

Протоколите сочат, че гражданите в по-голямата част от Асеновград и кварталите на града са гласували предимно за кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на общината Христо Грудев. Той е получил доверието им в доста оспорвана битка, като разликата в числата от преднината с доктор Емил Караиванов, издигнат от "БСП за България". Караиванов са в различен диапазон - от 1-2 гласа до 70-80 гласа. Най-голяма подкрепа кандидатът на ПП ГЕРБ е получил от асеновградчани, живеещи в района на ПГ "Патриарх Евтимий" от секция с №24. Там за доктор Христо Грудев са гласували 210 избиратели, а за доктор Емил Караиванов - 97.

Сериозен вот в полза на кандидатът на "БСП за България" е отчетен в ромските секции в ОУ "Никола Вапцаров" в Асеновград. В 57-ма секция силите на двамата опоненти са почти изравнение, като за Христо Грудев са гласували 63-ма души, а за Емил Караиванов - 57 гласоподаватели. В следващата 58-ма секция червената партия взима превес и надделява над дясната структура, като разпределението на гласовете е 197 към 122. А в секцията с №59 гласувалите за Караиванов са 378 към 62 за Грудев. Съотношението и в други ромски секции с №101 и №104 е съответно 138 към 112 и 262 към 59, в полза на червената партия. Кандидатът на "БСП за България" е получил подкрепа и от избирателите, гласували в секциите, разположени в асеновградския квартал "Горни Воден". Абсолютно изравнени са били силите на кандидат-кметовете в 63-та секция от квартал "Долни Воден". Гласоподавате там са разпределили по 105 гласа за всеки от двамата.

Христо Грудев е подкрепен от избирателите в селата Бачково, Добростан, Жълт камък, Златовръх, Леново, Мостово, Мулдава, Новаково, Нови извор, Стоево и Три могили. С Емил Караиванов е получил повече гласове в Бор, Боянци, Врата, Горнослав, Долнослав, Избеглии, Козаново, Конуш, Нареченски бани, Орешец, Патриарх Евтимово и Червен. В село Тополово пък силите между двамата са изравнени.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес