Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Приеха програмата за управление на кмета на Асеновград

06 април 2020, 08:22 часа • 3182 прочитания

Програмата за управление на община Асеновград за мандат 2019 г. - 2023 г., представена от кмета Христо Грудев, бе приета от Общинския съвет в града. Сред заложените в нея дейности е създаване на електронна платформа, която да позволи директна комуникация между гражданите и служителите на администрацията в града. Планира се реновиране на спирките на градския транспорт и въвеждане в експлоатация на Генерален план за организация на движението. Предвижда се изграждане на велоалеи и на пътя за Мулдавски манастир "Света Петка". В програмата е заложено справяне с проблема за образуване на нерегламентирани замърсявания, както и създаване на "модерна и красива визия" на Градския парк в Асеновград.

Планирано е обособяване на места за разходка на домашни любимци и изграждане на междуобщински приют за кучета. В управлнската програма е вписано и изготвянето на Общ устройствен план на общината, реновиране моста при Общинския пазар, реконструкция на площад "Академик Николай Хайтов", изграждане на нови детски и спортни площадки във всички квартали на града, укрепване на свлачището към Асеновата крепост, основен ремонт на Градска библиотека "Паисий Хилендарски" и изграждане на достъпна архитектурна среда за родители с детски колички и хора с увреждания. Предвижда се изграждане на градска художествена галерия и реставриране на Караалановото училище и училище "Свети Архангел Михаил".

По отношение на туризма, се планира създаване на бранд стратегия с наименование "Дестинация Асеновград", позициониране на палеонтологичния музей в центъра на града и други. В Програмата за управление е описано и откриване на нови детски ясли и градини, при необходимост. Предвижда се също изграждане на физкултурни салони в различни асеновградски училища, на закрит плувен басейн, на спортни зали в града и в някои от селата в общината, както и реновиране на стадион "Шипка" в Асеновград. Обмисля се създаването на селски съвети, които ще са в помощ на кметовете по населените места. Предвижда се осигуряване на видеонаблюдение на възлови места в града. Община Асеновград планира също да разработва и стартира нови проекти за европейско и държавно финансиране.

Изпълнението на програмата зависи от развитието на кризисната ситуация в страната, посочиха от градската управа по време на редовната сесия на Общинския съвет в Асеновград.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес