Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Асеновград – сред най-добрите ръководители в България

30 март 2016, 17:06 часа • 2228 прочитания

С грамота, статуетка и приз за второ място в конкурса „Най-добър ръководител“ на България за 2015 г. бе отличен кметът на община Асеновград доктор Емил Караиванов. Това предаде кореспондентът на Actualno.com.

Номинирани в надпреварата тази година бяха над 100 представители от всички сфери в България - бизнес, държавни институции, образование и здравеопазване. Инициативата се проведе под патронажа на социалния министър Ивайло Калфин.

На официална церемония в столицата миналогодишният носител на титлата „Най-добър ръководител” - Любомир Трайков, който е кмет на район „Лозенец”, - обяви името на градоначалника на Асеновград. Пред присъстващите той заяви, че доктор Емил Караиванов е номиниран от своите служители, които винаги използват думата „човечност”, щом говорят за него.

Критериите, по които компетентно жури оцени ръководителите, са именно човечност в отношенията, осигуряване на добри условия на труд и почивка, както и организиране на обучения и мероприятия за повишаване квалификацията и личностното израстване на персонала.

„Целта на конкурса е да се поощрят и популяризират усилията на ръководители на предприятията и учреждения, работещи в трудни времена, и често пъти поставяни под сериозен натиск трябва да вземат решения, касаещи не само повишаване икономическия растеж и производителността на труда, а и подобряване условията за ползотворен труд и почивка", обяви директорът на Асоциация ”Сенатор” - Снежана Георгиева.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес