Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Един моторист в болница и 14 в ареста след мото празник в Асеновград

23 март 2017, 14:02 часа • 6480 прочитания

Една катастрофа и 14 мотористи в ареста е равносметката от откриването на мото сезона в село Бачково – край Асеновград. Двама от мотоциклетистите са спипани да управляват моторите си след употреба на наркотици.

Други 12 водачи на мотоциклети са задържани заради липса на регистрационни табели на превозните средства, които са управлявали. Всички са арестувани и са оставени в ареста на РУ на МВР-Асеновград за 24 часа. Срещу заловените мотоциклетисти, които са на възраст между 17 г. и 39 г., са образувани бързи производства, съобщиха за Actualno.com от пресцентъра на МВР в Пловдив.

Следващата стъпка е материалите да бъдат внесени в Районна прокуратура-Асеновград. Освен извършените арести на мото маниаците, са съставени и общо 35 акта за неправоспособност, за липса на застраховки и други подобни нарушения на Закона за движение по пътищата. Няма заловени граждани, управлявали моторите си с превишена скорост, посочиха от полицията в Асеновград. В рамките на вчерашния празник е регистрирана и една катастрофа с пострадал.

Пътнотранспортното произшествие е възникнало около 12 ч. на пътя между Асеновград и Бачково. Сблъскали са се мотоциклет „Ямаха“ и лек автомобил „Сеат“. Пострадал е 43-годишният водач на мотора, който е жител на пазарджишко село. Той е настанен в болница за наблюдение, без опасност за живота.

Шофьорът на колата, който е на 61 г. от село Орехово, се е разминал само с уплаха. Водачите на превозните средства, участници в катастрофата, са тествани с дрегер, който е отчел отрицателен резултат. Взети са им и кръвни проби за изследване.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес