Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Автогарата и мостът при пазара в Асеновград вече функционират

11 декември 2017, 11:32 часа • 7825 прочитания

От днес (11 декември) автогарата в Асеновград възобновява обслужването на автобуси. Превозите по автобусните линии до Пловдив и селата в общината ще се осъществяват както преди.

Освен до областния град, по разписание от секторите на Автогара-Асеновград ще тръгват и пристигат рейсовете по направленията Тополово, Новаково, Леново, Стоево, Мулдава, Нови извор, Конуш, Боянци, Садово, Милево, Хасково и Дълбок извор.

В тази връзка, отпадат временно определените автобусни спирки. Припомняме, че заради ремонтните дейности по Водния цикъл досега автобусите тръваха и пристигаха от стоянката при гарата в Асеновград.

От днес отворен за движение на моторни превозни средства е мостът при Общинския пазар. Вече е асфалтирана улица „Свети княз Борис I”, а до 20.12.17 г. това предстои да се случи и за улица „Мануш войвода”.

Възобновен е и маршрутът на градски автобусни линии с номера 2 и 4 по улица "Васил Левски" в участъка до улица "Александър Стамболийски".

Реорганизация на движението към момента има на входа на Асеновград по главната улица „Цар Иван Асен II”, като движението там се осъществява двупосочно в едната лента.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес