Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

15-часова танцова фиеста в Асеновград

27 април 2018, 11:07 часа • 1978 прочитания

Арена на танцовото изкуство ще бъде Асеновград тази събота, 28 април. Повече от 15 часа танцувални умения ще бъдат събрани и представени в няколко вида състезания. Повод за провеждане на спортното събитие е отбелязване Световния ден на танца. Турнирът за формациите ще започне от 09:30 ч. Час по-късно, от 10:30 ч. се предвижда стартът на състезанието "Изгряващи звезди".

В 13:30 ч. ще бъде поставено началото на Държавното лично отборно първенство по спортни танци и Купа "Асеновград". И както традицията повелява, официалното откриване на събитието ще се състои следобед - от 18:30 ч. След това предстои провеждане и на финалните кръгове за Купа „Асеновград“. Очаква се в танцовия маратон своите способности да представят десетки участници и клубове от цялата страна.

Гости на събитието ще бъдат Денс формация „Косара“, Балетно студио "Терпсихора" и Формация "Индиго". 15-часовото събитие ще се проведе в Спортна зала „Асеновец“. Танцовата фиеста ще премине под егидата на кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов, а домакин ще е Клуб по спортни танци „Асеновец“.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес