Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Продължава кандидатстването за безплатна подмяна на отоплителните уреди в Асеновград

01 октомври 2024, 19:42 часа • 308 прочитания

Продължава кандидатстването за безплатна подмяна на отоплителни уреди в Асеновград. Община Асеновград изпълнява проект №BG16FFPR002-5.001-0003 „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Асеновград, финансиран по Процедура „За по-чист въздух!“ по Програма „Околна среда“ 2021 г. - 2027 г.

Програмата за подмяна на отоплителни уреди в община Асеновград е част от мерките за подобряване качеството на въздуха и намаляване на замърсяването на околната среда. Тя позволява на домакинствата да заменят стари отоплителни уреди на твърдо гориво с по-екологични алтернативи - климатици и термопомпи. Програмата е насочена към домакинствата, които желаят да заменят своите отоплителни системи с нови, като одобрението не е обвързано с доход. Основната цел на програмата е намаляване на вредните емисии, произтичащи от отоплението на домакинствата с дърва и въглища и подобряване качеството на въздуха в населените места. Програмата е отворена за всички домакинства, които използват отоплителни уреди на твърдо гориво и отговарят на критериите за кандидатстване.

Подмяната на отоплителните уреди се извършва напълно безплатно. Процесът за кандидатстване продължава, като е необходимо гражданите да подадат заявление на адрес: гр. Асеновград, НЧ “Родолюбие“, ет. II, стая 5. Заявленията могат да се попълват и на електронно устройство (таблет или смартфон). Заявленията могат да се подават и електронно ОТ ТУК: Заявление за физически лица - община Асеновград (estatsurvey.com). Допълнителна информация може да бъде получена и на следния тел. номер: 0878 44 73 29 - всеки работен ден, от 09:00 ч. до 17:30 ч.

Още: Безплатно издаване на електронни досиета в Асеновград

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес