Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Знаел ли е вторият човек в Пентагона, че Остин е в болница?

08 януари 2024, 12:38 часа • 1362 прочитания

Заместник-министърът на отбраната Катлийн Хикс, която е вторият човек в Пентагона, също не е била информирана за състоянието на Остин и че той е в болница, става ясно то новина на CBS News. 

Припомняме, че Белият дом не беше запознат със статута на Остин до дни след като той беше приет в Националния военен медицински център Уолтър Рийд. 

Новината, че дори вторият в Пентагона не е бил наясно със статута му, добавя нарастващи въпроси за състоянието му и защо е било пазено в тайна. ОЩЕ: Белият дом не знаел, че Остин е в болница

„На 2 януари следобед министърът на отбраната прехвърли на заместник-министъра на отбраната определени оперативни отговорности, които изискват постоянни сигурни комуникационни способности“, каза в изявление прессекретарят на Пентагона генерал-майор Патрик Райдър.

Тя била на почивка

Хикс е поела задълженията му от Пуерто Рико, където е била на почивка и откъдето се е върнала в събота. "Заместник-секретарят поддържа пълен набор от комуникации и способен персонал със себе си по всяко време, независимо от географското местоположение", добави още прессекретарят на Пентагона. ОЩЕ: Шефът на Пентагона е в болница

 

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес