Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп: Медиите прикриват факти за изборите. Ще има нови доказателства за нарушения

02 август 2021, 07:35 часа • 1799 прочитания

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че скоро ще се появят нови доказателства за нарушения по време на президентските избори през 2020 г., съобщава БГНЕС. "Има значителни и неопровержими доказателства, че изборите са дискредитирани от измами и нередности в мащаби, които страната ни никога не е виждала досега. Голяма част от това вече е добре известно и много повече доказателства ще се появят в близко бъдеще", гласи изявлението на Тръмп.

В същото време, той обвини медиите, за които се твърди, че са свързани с „радикалните леви демократи“, че прикриват „реални факти“, както и в това, че „не позволяват на човек да види и прочете какво наистина се е случило“. По-рано Комисията за надзор и реформи към Камарата на представителите Конгреса на САЩ представи доклад, съдържащ доказателства, че Тръмп е оказвал натиск върху министерството на правосъдието да отмени резултатите от президентските избори през 2020 г.

В подкрепа на това заключение комисията показа ръкописни бележки, направени на 27.12.20 г. от бившия изпълняващ длъжността заместник-главен прокурор на САЩ Ричард Донахю. Впоследствие бившият държавен глава отхвърли изводите и доказателствата в представения доклад.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес