Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свалиха от самолет 2-годишно дете, не искало да носи маска

14 декември 2020, 08:22 часа • 7400 прочитания

В САЩ семейство беше свалено от самолет преди полета заради 2-годишното им дете, което отказало да носи маска, съобщава БГНЕС.

Инцидентът е станал на летището в Денвър, след като 3-членното семейство планирало да лети до Ню Йорк. Тримата се качили на самолета и Елиза Орбан и съпругът ѝ се опитали да сложат медицинска маска на 2-годишната си дъщеря, но момиченцето оказало съпротива. Непосредствено преди излитането една от стюардесите помолила родителите тримата да напуснат самолета. Според Орбан, съпругът ѝ се опитал да обясни ситуацията на служителката, но тя била непреклонна.

Жената заяви пред The Sun, че авиокомпанията дори не свалила багажа им, в който е имало детско столче за кола и ги включила в "черен списък на пътниците".

В същото време от авиолинията посочили пред британския таблоид The Sun, че най-големият приоритет на авиокомпанията е здравето и безопасността на нейните служители и клиенти, а носенето на маска е задължително за всички пътници, навършили 2 години. Въздушният превозвач обясни, че се е свързал със семейство Орбан и им е върнал парите за билетите, както и багажа им.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес